رنگین‌کمان سبزیجات!

  • منبع: circle Dna
  • دوشنبه 07 شهریور 1401
  • 7 دقیقه مطالعه

طبیعت ما انسان‌ها به گونه‌ای است که از ناشناخته‌ها اجتناب کرده و به یک روال ثابت پایبند هستیم. تا به حال دقت کرده‌اید که معمولا یخچال خانه را با اقلام یکسانی پر می‌کنیم؟ پس بیایید به وعده‌های غذایی خود رنگ‌های جدید اضافه کنیم. اما این کار تنها جنبه زیبایی‌شناسی ندارد بلکه با مزایای بسیار زیادی برای سلامتی نیز همراه است.

به گفته کارشناسان تغذیه، گیاهان حاوی رنگدانه‌هایی به نام فیتونوترینت (phytonutrients) هستند که مسئول رنگ دادن به گیاهان بوده و رنگدانه‌های مختلف حاوی مواد مغذی مختلفی می‌باشند. مثلا خوردن یک نوع سبزی برگ‌دار (مانند کاهو) فقط برخی مواد مغذی و مواد معدنی را برای شما فراهم می‌کند. اما آیا این کافی است؟ بنابراین رنگی کردن محتوای ظروف غذا، راهی مطمئن برای دریافت تمام ویتامین‌ها، موادمعدنی و موادمغذی مورد نیاز شما است.

در ادامه به فواید سبزیجات و میوه‌های مختلف، بر اساس رنگ آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

 

سبز

 

 

سبزی‌های توی بشقابت رو بخور وگرنه خبری از دسر نیست! از زمان کودکی ما را به خوردن سبزیجات تشویق می‌کردند. سبزیجات دارای برگ سبز، مملو از ویتامین‌ها، موادمعدنی و فیبر هستند که وجود همگی آن‌ها برای سلامت ما حیاتی است. این مواد غذایی علاوه بر پیشگیری از ابتلا به سرطان کلورکتال، از یبوست و مشکلات گوارشی نیز جلوگیری می‌کنند. علاوه بر این، سبزیجات برگ‌دار در متعادل کردن وزن و کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی، فشارخون بالا و زوال عقل نقش دارند. آزمایش ژنتیک سلامت حنیفا احتمال ابتلا به این بیماری‌ها را بررسی می‌کند.

سبزی‌های سبز برگ‌دار در تمام طول سال یافت می‌شوند. علاوه بر این، زیبایی این سبزی‌ها در تطبیق‌پذیری آن‌ها نهفته است، چراکه می‌توان آن‌ها را به روش‌های مختلف سرو کرده و در وعده های‌ غذایی گنجاند. چه بخواهید یک سالاد سریع را آماده کنید و چه بخواهید یک غذای سخت بپزید، سبزی‌ها در کنار شما هستند تا غذاهایی با سطوح مختلف پیچیدگی درست کنید.

لیست پیشنهادی ما برای سبزیجات برگ‌دار:

 

  • کلم‌پیچ (Kale)
  • ریزسبزی (Microgreens)
  • کلم‌برگ سبز (Collard Greens)
  • اسفناج (Spinach)
  • کلم (Cabbage)
  • کاهو (Lettuce)
  • آرگولا (Arugula)

 

 

آبی و بنفش

 

 

آیا فرزندتان امتحان تاریخ در پیش دارد؟ حتما به او کمک کنید و مقدار بیشتری از میوه‌ها و سبزیجات آبی و بنفش را در وعده‌های غذاییش بگنجانید! بررسی‌های علمی نشان می‌دهند که این خوراکی‌ها، برای حافظه و سلامت مغز مفید هستند. علاوه بر این، می‌توانند به پیشرفت سالم فرایند پیری کمک کنند. پس دیگر در جستجوی اکسیر جوانی نباشید، فقط کافی است از میوه‌ها و سبزیجات آبی/بنفش استفاده کنید.

لیست پیشنهادی ما برای سبزیجات آبی/بنفش:

 

  • بادمجان (Eggplant)
  • کلم بنفش (Purple Cabbage)
  • سیب‌زمینی‌ شیرین (Sweet Potato)
  • شاه‌توت (Blackberry)
  • بلوبری (Blueberry)
  • انگور (Grape)
  • آلو (Plum)
  • کشمش (Raisin)

 

 

نارنجی و زرد

 

 

میوه‌ها و سبزیجات با رنگ روشن، مملو از ویتامین A هستند که به نام "ویتامین بینایی" نیز شناخته می‌شود و به حفظ سلامت چشم کمک می‌کند. به علاوه، برخی از این میوه‌های نارنجی و زرد، ابر غذا (غذاهایی حاوی مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان، فیبر و مواد مغذی) هستند که در تقویت سیستم ایمنی نقش دارند. مرکبات و طالبی، منابع عالی ویتامین C هستند که به سیستم ایمنی بدن در سرکوب عفونت‌ها کمک می‌کند. میوه‌ها و سبزیجات نارنجی و زرد حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی هستند که به پیشگیری از سرطان کمک می‌کنند. علاوه بر این، علم تغذیه ثابت کرده که کاروتنوئیدها خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهند. فولات و ویتامین B موجود در این میوه‌ها و سبزیجات برای محافظت و ترمیم DNA ضروری می‌باشد. این مکمل‌ها احتمال وقوع جهش‌های ژنتیکی مستعد کننده سرطان را، کاهش می‌دهند.

لیست پیشنهادی ما برای سبزیجات نارنجی و زرد:

 

  • پرتقال (Orange)
  • گریپ‌فروت (Grapefruit)
  • لیمو (Lemon)
  • دارابی (Pomelo)
  • موز (Banana)
  • زردآلو (Apricot)
  • شلیل (Nectarine)
  • خرمالو (Persimmon)
  • انبه (Mango)
  • هلو (Peach)
  • آناناس (Pineapple)
  • طالبی (Cantaloupe)

 

 

قرمز

 

 

میوه‌ها و سبزیجات قرمز نه تنها با قلب شما همرنگ هستند، بلکه برای محافظت از آن نیز معجزه می‌کنند. این غذاها مملو از مواد مغذی هستند و فواید زیادی برای سلامت دارند و سیستم ایمنی را نیز تقویت می‌کنند. به علاوه، این غذاها به مبارزه با بیماری‌های قلبی کمک می‌کنند. لیکوپن از تجمع چربی‌‌ها در روده‌ یا رگ‌های خونی جلوگیری کرده و آن‌ها را دور از قلب نگه می‌دارد. علاوه بر این، گیاهان قرمز حاوی الکترولیت هستند. این ماده  سطح مایعات بدن را کنترل کرده و فشارخون را تنظیم می‌کند. میوه‌ها و سبزیجات قرمز رادیکال‌های آزاد و التهاب را در بدن کاهش می‌دهند و بنابراین اثر محافظتی در برابر سرطان را افزایش می‌دهند. عجب غذای شگفت‌انگیزی!

لیست پیشنهادی ما برای سبزیجات قرمز:

 

  • چغندر (Beet)
  • گیلاس و آلبالو (Berries)
  • گریپ‌فروت (Grapefruit)
  • انار (Pomegranate)
  • تربچه (Radish)
  • انگور (Grape)
  • ریواس (Rhubarb)
  • توت‌فرنگی (Strawberries)
  • گوجه‌فرنگی (Tomato)
  • هندوانه (Watermelon)

 

 

رنگین‌کمان را به خانه خود بیاورید

 

دفعه بعد که به خرید رفتید، به جای پایبندی به لیست خرید همیشگی، انواع میوه‌ها و سبزیجات با رنگ‌های مختلف را دستچین کنید. هر چه رنگ‌های بیشتری به بشقاب خود اضافه کنید، موادمغذی بیشتری را وارد بدن خود می‌کنید. علاوه بر آن، میوه‌ها و سبزیجات منبع فوق العاده‌ای از فیبر هستند که فواید زیادی برای سلامتی دارد. راه‌های زیادی برای استفاده از سبزیجات وجود دارد: از سالادهای ساده گرفته تا دستور غذاهای پیچیده. فقط کمی رنگ کافیست تا میز غذای شما از معمولی به خارق‌العاده ارتقا پیدا کند.

 

 

پست های مرتبط