بیماری قلبی بیشترین عامل مرگ و میر در جهان است. انفارکتوس میوکارد (MI) که معمولا به عنوان حملهی قلبی شناخته میشود، یکی از شایعترین مشکلات قلبی است. هنگامی که جریان خون به قلب مسدود میشود و قلب اکسیژن و مواد مغذی کافی دریافت نمیکند، ممکن است یک حملهی قلبی رخ دهد.
وقتی جریان خون به قلب مختل میشود و گردش خون را تحت تاثیر قرار میدهد، این رویداد منجر به عوارض مختلفی مانند دشواری در تنفس و درد قفسهی سینه میشود.حملهی قلبی میتواند کشنده باشد و به همین دلیل است که فهم و درک علائم حملهی قلبی بسیار مهم است.
در این مطلب نشانههای حملهی قلبی که باید مراقب آنها باشید، ذکر شده است اما اگر فکر میکنید که شخصی در مقابل شما دچار حملهی قلبی شده است، چه باید بکنید؟
وقتی فکر میکنید کسی دچار حملهی قلبی شده است، چه باید کرد؟
اگر شاهد حملهی قلبی شخص دیگری باشید چه؟ اگر متوجه شدید فردی که در نزدیکی شما قرار دارد نشانههای حملهی قلبی را نشان میدهد، وقت را هدر ندهید و بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید.
اگر فردی که دچار حمله شده هنوز هوشیار است، نام و مشخصات او را جویا شوید و با یکی از آشنایان او تماس بگیرید.اطمینان حاصل کنید که شخصی به فرد کمک میکند تا بنشیند (اگر هنوز در این وضعیت قرار نگرفته است). این کار فشار روی قلب را کاهش میدهد و همچنین به این معنی است که در صورت بیهوش شدن فرد و افتادن او، احتمال کمتری برای آسیبدیدگی شدید وجود دارد.
در نهایت، مدتی که در انتظار آمبولانس هستید، سعی کنید فرد را آرام کنید. تکنیکهای تنفس عمیق را تمرین کنید تا فرد تحت حمله را آرام نگه دارید و ضربان قلب او را پایین بیاورید. در مواقع بسیار اورژانسی، برای انتقال سریع فرد مورد حمله از وسیلهی نقلیهی خود و یا از خدمات حمل و نقل استفاده کنید. اگر بیمار هوشیاری کمی داشته باشد و به سوالات شما پاسخ ندهد، ممکن است CPR توسط یک فرد آموزش دیده انجام شود.
چگونه از حملهی قلبی جلوگیری کنیم؟
اگر قلب سالمی میخواهید، باید به یک سبک زندگی مناسب متعهد باشید. بخش بزرگی از مراقبتهای پیشگیرانه شامل ایجاد تغییرات قابل توجه در شیوهی زندگی است. در اینجا چند روش برای پیشگیری از بیماری قلبی آورده شده که ممکن است در صورت انجام منجر به حملهی قلبی شوند:
-
عادات غذایی خوبی را انتخاب کنید.
معمولا کسانی که عادات غذایی ناسالمی دارند، بیشتر در معرض خطر بیماری و حملات قلبی هستند.بنابراین، یکی از راههای جلوگیری از حملهی قلبی و یا بیماریهای قلبی، انتخاب مواد غذایی سالمتر است. سبزیجات، میوهها و غلات کامل را در رژیم غذایی خود بگنجانید. از خوردن غذاهای بیش از حد فرآوری شده با سدیم و چربی بالا، خودداری کنید. علاوه بر این، روزانه به مقدار توصیه شده آب بنوشید.
-
به طور منظم ورزش کنید.
قلب شما یک ماهیچه است، پس اگر میخواهید آن را قویتر کنید به فعالیت ادامه دهید. ورزش منظم سبب اطمینان خاطر از حفظ انعطافپذیری ماهیچهی قلب خواهد شد و در نتیجه این عضو میتواند وظیفهی خود را برای پمپاژ اکسیژن به سایر اندامهای حیاتی به خوبی انجام دهد. ورزش کردن جریان خون و گردش خون را بهبود میبخشد و به خون غنی از مواد مغذی اجازه میدهد به سلولها برسد و عین حال سموم را از طریق عرق دفع کند.
-
کنترل مصرف مواد مخدر
مصرف الکل را محدود کنید. بر طبق اعلام مرکز کنترل بیماریها و عفونتها (CDC)، هرچه فرد نوشیدنی الکلی کمتری مصرف کند فواید سلامتی بیشتری برای او خواهد داشت. علاوه بر این، برای سلامت قلبی بهتر است استفاده از محصولات تنباکو و قرار گرفتن در معرض دود دسته دوم را حذف کنید.
-
خواب کافی داشته باشید.
خوابیدن راهی است تا بدن بتواند خود را التیام ببخشد. افرادی که کمبود خواب دارند، احساس استرس بیشتری را تجربه میکنند. مهمتر آنکه، خواب عمیق به سلولهای شما اجازه میدهد تا به طور متناوب بازسازی شوند. همچنین خواب کافی گردش خون را بهبود میبخشد، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و به شما امکان میدهد تا سطح انرژی از دست رفتهی خود را بازیابی کنید. افرادی که کمبود خواب دارند، بیشتر در معرض حملهی قلبی هستند.
-
بررسیهای پیشگیرانهی مرتبط با سلامت قلب را انجام دهید.
رایجترین اشتباهی که افراد مختلف مرتکب میشوند این است که فقط زمانی که احساس خطر میکنند، معاینات لازم را انجام میدهند. اگر واقعا میخواهید از حملهی قلبی کشنده جلوگیری نمایید، باید معاینات سالیانه انجام دهید. اگر سابقهی خانوادگی مرتبط با بیماری قلبی دارید، برای معاینات قلب مانند آزمایش پروفایل لیپیدی و نظارت بر فشار خون به متخصص قلب مراجعه کنید.
انجام آزمایش ژنتیک سرطان و اختلالات قلبی و عصبی حنیفا میتواند در این زمینه به شما کمک کند. پس از انجام این آزمایش با استفاده از نمونه بزاق به شما گزارشهایی در مورد خطرات و بیماریها ارائه خواهد شد. آزمایش ژنتیک سرطان و اختلالات قلبی و عصبی حنیفا به شما میگوید که چقدر مستعد ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و در نتیجه حملهی قلبی هستید.
اگر مشکلات ژنتیکی مرتبط با عملکرد قلب دارید، دریافت و درک این اطلاعات به شما کمک میکند تا بتوانید بیشتر مراقب انتخابهای رژیم غذایی و سبک زندگی خود باشید.