8 نکته برای بهبود سبک نوشتن

  • منبع: masterclass
  • چهارشنبه 13 تیر 1403
  • 8 دقیقه مطالعه

انواع مختلفی از سبک‌های نوشتاری وجود دارد و بسیاری از آن‌ها با کلمات ساده، جملات کوتاه و زبان مستقیم همراه هستند که می‌توانند خوانندگان را درگیر خود کنند. در نویسندگی بهتر است لحن منحصر به فرد خود را حفظ کنید، همچنین می‌توانید سبک نوشتاری خود را با انتخاب‌های آگاهانه در رابطه با ساختار و کاربرد نوشته، بهبود ببخشید.

 

آیا می‌دانید با انجام تست ژنتیک استعدادیابی و مهارت‌سنجی مرکز خدمات ژنتیک حنیفا، گزارشی به شما ارائه خواهد شد که شناخت استعدادهای ذاتی، نقشه‌ی راه برای رسیدن به آینده‌ی شغلی و تحصیلی موفق را به شما نشان می‌دهد. این تست در شناسایی زمینه‌هایی که احتمال بیشتری برای موفقیت در آن‌ها خواهید داشت، یاری‌گر شما خواهد بود.

 

سبک نوشتن به چه معناست؟

 

سبک نوشتن، صدا و لحنی است که نویسنده برای انتقال یک داستان یا بیان یک ایده استفاده می‌کند. هر نویسنده، براساس نحوه‌ی استفاده از کلمات، سطح رسمی بودن در نوشتار، ساختار جمله و رویکرد کلی خود به هنر نویسندگی، سبک نوشتاری شخصی خود را دارد. یک نویسنده‌ی خوب بسته به هدف متن خود از سبک‌های مختلف نوشتاری استفاده می‌کند. به عنوان مثال، وبلاگ نویسی لحن نوشتاری معمولی‌تری دارد در حالی که نوشتن با مقاصد تجارت به زبان رسمی‌تری نیاز دارد.


4 نوع از سبک‌های نوشتاری

 

چهار دسته سبک کلی نوشتاری وجود دارد. این انواع سبک‌های نوشتاری براساس اهدافی که افراد دنبال می‌کنند، متمایز می‌شوند. نویسندگان یکی از این سبک‌های کلی را استفاده می‌کنند و در عین حال سبک شخصی خود را در اثری که تولید می‌کنند، می‌گنجانند:

 

  • نگارش تفسیری: سبک نوشتاری توضیحی یا تفسیری، به جای داستان‌سرایی، برای ارائه‌ی حقایق و اطلاعات استفاده می‌شود. نمونه‌هایی از نگارش توصیفی شامل کتاب‌های غیر داستانی، نوشته‌های علمی، نگارش فنی و مقالات خبری است.

 

  • نگارش توصیفی: سبک توصیفی از زبان مجازی و جزئیات حسی برای ترسیم تصویری در ذهن خواننده استفاده می‌کند. شاعران در آثار خود از این نوع نگارش استفاده می‌کنند.

 

  • نگارش داستانی: سبک داستانی یا روایی دارای طرح، شخصیت‌ها و زمان و مکان است و در نویسندگی خلاق به کار می‌رود. این سبکی است که نویسندگان برای خلق رمان‌های بلند و کوتاه و یا فیلم‌نامه‌ها از آن استفاده می‌کنند. از نمونه‌های سبک نگارش داستانی می‌توان به داستان کوتاه «پیرمرد و دریا» اثر ارنست همینگوی و «درخشش» اثر استیون کینگ اشاره کرد.

 

  • نگارش متقاعدکننده: یک سبک نوشتاری متقاعدکننده سعی می‌کند بر خوانندگان تاثیر بگذارد تا دیدگاه نویسنده را اتخاذ کنند. نمونه‌هایی از سبک نگارش متقاعدکننده شامل توصیه‌نامه‌ها و نوشته‌های آکادمیک و نامه‌های پوششی است.

 

بهبود سبک نوشتن

 

8 نکته برای بهبود سبک نوشتن

 

برای اینکه نویسنده‌ی بهتری باشید، باید بدانید که چگونه می‌توانید مستقیم و واضح مقصود خود را بیان کنید و در عین حال مهر خود را بر نوشته‌ی خود بزنید. این 8 نکته را برای بهبود سبک نوشتار خود دنبال کنید:

 

  • در نوشتار خود مستقیم باشید. نوشته‌ی خوب واضح و مختصر است. کلمات پرکننده مانند قیدهای غیر ضروری و و عبارات اضافه را حذف کنید، این موارد به سادگی فضا را اشغال می‌کنند و جمله را سنگین می‌نمایند. پس منظور خود را واضح و مستقیم بیان کنید.

 

  • کلمات خود را عاقلانه انتخاب کنید. راه‌های زیادی برای نوشتن یک جمله وجود دارد و کلمات مختلفی وجود دارد که می‌توانید برای انتقال یک ایده، آن‌ها را انتخاب کنید. همیشه از میان دو کلمه، واژه‌ی ساده‌تر را گزینش کنید. از واژگان آشنا به‌جای کلمات بلند استفاده کنید. درک کلمات ساده برای همه‌ی خوانندگان راحت‌تر خواهد بود. اگر برای یافتن جایگزین لغات و یا یافتن راهی ساده‌تر برای انتقال مفاهیم به کمک کوچکی نیاز دارید، از لغت‌نامه و یا اصطلاح‌نامه استفاده کنید.

 

  • جملات کوتاه قدرتمندتر از جملات طولانی هستند. جذابیت یک داستان با استفاده از الفاظ سنگین از بین می‌رود. درک جملات کوتاه آسان‌تر است، چیزی که خوانندگان هم از آن استقبال می‌کنند. از تلاش برای جای دادن بیش از حد لغات در یک خط خودداری کنید. هر جمله باید حاوی یک فکر یا ایده باشد.

 

  • پارگراف‌‎های کوتاه بنویسید. پارگراف‌های خود را کوتاه و قابل مدیریت نگه دارید. هر پارگراف باید از جملاتی تشکیل شود که از یک ایده‌ی واحد حمایت می‌کنند. پاراگراف‌های کوتاه راحت‌تر درک می‌شوند. آن‌ها همچنین طرح‌بندی بصری جذاب‌تری در صفحه ایجاد می‌کنند. نوشته‌های آکادمیک اغلب از پاراگراف‌های طولانی‌تر تشکیل می‌شوند، زیرا برای پشتیبانی از هر موضوع به اطلاعات بیشتری نیاز دارند. در نوشتارهایی که رسمیت کمتری دارند، استفاده از پاراگراف‌های کوتاه‌تر، رایج است.

 

  • همیشه از شکل معلوم فعل و جملات دارای فاعل استفاده کنید. به ساختار مناسب و درست برای جملات، پایبند بمانید. این‌کار ساده‌ترین و مستقیم‌ترین راه برای بیان نظرات خودتان است. در شکل فعال جمله، فاعل در حال انجام کاری است که این شکل از روایت جذاب‌تر از نحوه‌ی غیرفعال جمله است که در آن کاری بر روی مفعول صورت می‌گیرد. شکل غیر فعال و فاقد فاعل ممکن است از نظر گرامری صحیح باشد اما جملات طولانی و پیچیده ایجاد می‌کند و روش ضعیف‌تری برای ارائه‌ی اطلاعات است.

 

  • نوشته‌ی خود را بررسی و ویرایش کنید. پیش از اینکه داستان خود را به یک ویراستار حرفه‌ای بسپارید، تصحیح اولین پیش‌نویس، باید ابتدای‌ترین گام در فرآیند ویرایش نوشته‌ی شما باشد. نوشتار خود را استحکام ببخشید، انتخاب کلمه و ساختار جمله‌ی خود را بررسی کنید و قدرت نوشتاری خود را برای بهبود سبک خوتان تقویت کنید.

 

  • از لحن طبیعی و محاوره‌ای استفاده کنید. سبک نوشتن شما متکی به نوشتار منحصر به فرد شماست. در منطقه‌ی امن خود ارتباط برقرار کنید. به عبارت دیگر، طوری بنویسید که به همان شکل صحبت می‌کنید. ایده‌ها را با افکار و ذهنیت واقعی خود شکل دهید و تمام تلاش خود را برای جلوگیری از شکل‌گیری کلیشه‌ها انجام دهید. سبک نوشتن شما باید نشان‌دهنده‌ی شخصیت شما باشد.

 

  • آثار نویسندگان معروف را مطالعه کنید. اگر هر کتابی از مارک تواین انتخاب کنید، صرفا با لحن داستان و کلماتی که به کار برده شده، متوجه خواهید شد که این نوشته‌ی اوست. نویسندگان بزرگ با یک سبک مشخص بر نوشته‌ی خود امضا و مهر تایید می‌زنند. همراه با آثار داستانی، کتاب‌های راهنمای سبک نوشتار را هم مطالعه کنید. یاد بگیرید که چگونه سایر نویسندگان سبک خود را خلق می‌کنند. سپس همین کار را برای نوشته‌ی خود انجام دهید.

پست های مرتبط