5 فایده شکلات تلخ

  • منبع: circle Dna
  • شنبه 01 بهمن 1401
  • 6 دقیقه مطالعه

برخی افراد ممکن است طعم شکلات تلخ را دوست نداشته باشند، اما بد نیست که به طعم آن عادت کنید و از خوردن آن لذت ببرید. خوردن شکلات تلخ به جای شکلات شیری انتخاب بسیار سالم‌تری است.

 

شکلات تلخ منبع فوق‌العاده‌ای از منیزیم و آنتی‌اکسیدان‌های سالم است و جریان خون را به مغز بهبود می‌بخشد. خوردن شکلات تلخ ارگانیک با غلظت بالایی از کاکائو بسیار مفید است. در واقع، کاکائو خام یکی از سالم‌ترین خوراکی‌های گیاهی است که می‌توانید بخورید.

 

بیشتر فوائد سلامتی شکلات تلخ به خاطر کاکائو موجود در آن می‌باشد، بنابراین شکلات تیره با غلظت بالای کاکائو را انتخاب کنید، مثلا شکلات 70 درصد یا بالاتر. شکلات تلخ با کاکائوی بالا، نه تنها مزایای سلامتی بیشتری نسبت به سایر انواع شکلات دارد، بلکه حاوی قند و کالری کمتری نیز است.

 

خوردن شکلات تلخ می‌تواند استرس را کاهش دهد، سلامت مغز را بهبود بخشد و حتی می‌تواند به مبارزه با علائم پیری کمک کند. در زیر 5 مزیت سلامتی مصرف شکلات تلخ آورده شده است:

 

شکلات تلخ

 

1. منبع عالی منیزیم

 

دلایل زیادی برای وجود منیزیم در رژیم غذایی وجود دارد و شکلات تلخ سرشار از منیزیم است. هر 28 گرم شکلات تلخ تقریبا حاوی 65 میلی‌گرم منیزیم است. این مقدار حدود 15 درصد از نیاز روزانه به منیزیم را تامین می‌کند.

 

میزان کافی منیزیم برای سلامت مغز و سلامت روان مفید است و حتی می‌تواند با تنظیم دوپامین در مغز، خلق‌وخو را بهبود بخشد. منیزیم همچنین می‌تواند به کاهش دردهای قاعدگی کمک کند. منیزیم به شل شدن ماهیچه‌ها کمک می‌کند و می‌تواند از تولید ترکیباتی که باعث گرفتگی عضلات می‌شوند جلوگیری کند.

 

2. منبع فوق‌العاده آنتی‌اکسیدان‌ها

 

آنتی‌اکسیدان‌ها از سلول‌های مغز شما در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد و همچنین در برابر بیماری‌های قلبی، سرطان و سایر بیماری‌ها محافظت می‌کنند. برخی از غذاها مانند زغال اخته و کلم‌پیچ حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان هستند. اما کاکائو موجود در شکلات تلخ، حاوی آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری است. در واقع شکلات تلخ مملو از ترکیبات آلی مانند پلی‌فنول‌ها، فلاوانول‌ها و کاتچین‌ها است مانند که به عنوان آنتی‌اکسیدان عمل می کنند.

 

3. سلامت و زیبایی پوست

 

خوردن شکلات تلخ (حداقل 70 درصد) فواید زیادی برای سلامت و زیبایی پوست دارد. مثلا می‌تواند رطوبت پوست را حفظ کند، پوست را تغذیه کند، از پوست در برابر آسیب‌ اشعه‌های خورشیدی محافظت کند و چین‌وچروک را کاهش دهد. این فواید زیبایی به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی در شکلات تلخ است. شکلات تلخ با غلظت بالای کاکائو سرشار از ویتامین های A، B1، C، D و E به علاوه آهن و کلسیم است. کاکائو همچنین منبع منگنز است که به جذب مواد مغذی در پوست کمک می‌کند.

 

از آنجایی که آسیب ناشی از نور خورشید یک چالش رایج در حفظ زیبایی پوست است، مصرف شکلات تلخ می تواند کمک کننده باشد. فلاونول‌های موجود در شکلات تلخ می‌توانند از پوست در برابر آسیب‌های ناشی از نور خورشید محافظت کنند، جریان خون را در پوست بهبود بخشند و آب‌رسانی کلی پوست را تنظیم ‌کنند.

 

شکلات تلخ

 

4. مبارزه با اضطراب و بهبود خلق‌وخو

 

همه ما گاهی اوقات بدخلق می‌شویم و احساساتی مانند افسردگی، اضطرب، غم و ناامیدی را تجربه می‌کنیم. شکلات تلخ حاوی مقدار قابل توجهی منیزیم است، یک ماده معدنی ضروری که برای کاهش استرس و بهبود خلق‌وخو شناخته می‌شود. منیزیم ترشح هورمون استرس یعنی کورتیزول را سرکوب می‌کند. ما در رژیم غذایی به منیزیم نیاز داریم، اما این ماده در بسیاری از غذاها وجود ندارد، بنابراین بسیاری از افراد شکلات تلخ را به دلیل محتوای منیزیم آن مصرف می‌کنند.

 

منیزیم سطح سروتونین (انتقال‌دهنده عصبی تقویت‌کننده خلق‌وخو) را افزایش می‌دهد. به همین دلیل، این فرضیه وجود دارد که منیزیم می‌تواند به طور طبیعی با افسردگی مبارزه کند و حتی موفقیت‌آمیزتر از داروهای ضد افسردگی عمل کند.

 

منیزیم همچنین سطح قند خون شما را تثبیت می‌کند. قند خون پایین می تواند باعث احساس اضطراب یا بدخلقی شود، به همین دلیل است که خوردن شکلات می‌تواند احساس شادی بیشتری در شما ایجاد کند.

 

5. بهبود عملکرد مغز

 

گردش خون سالم برای اطمینان از عملکرد مهم است. جریان خون به مغز، اکسیژن و مواد مغذی لازم برای عملکرد مغز را تامین می‌کند.

 

شکلات تلخ می‌تواند جریان خون را در مغز بهبود بخشد زیرا فلاوانول‌های موجود در شکلات تلخ پوشش رگ‌ها را برای تولید اکسیدنیتریک تحریک می‌کنند. اکسید نیتریک شریان‌ها را منبسط کرده و مقاومت در برابر جریان خون را کاهش می‌دهد. بهبود جریان خون منجر به بهبود عملکرد مغز می شود و خوردن شکلات تلخ در واقع می‌تواند عملکرد مغز شما را بهبود بخشد.

 

کاکائو در بهبود عملکرد شناختی، تمرکز، حافظه، بینایی، خلق‌وخو، گفتار و بهره‌وری نقش دارد. از آنجایی که کاکائو حاوی محرک‌هایی مانند کافئین و تئوبرومین است، طبیعی است که بهره‌وری شما با خوردن شکلات تلخ افزایش می یابد.

 

با انجام آزمایش ژنتیک تغذیه حنیفا، رژیم غذایی بهینه را بر اساس ساختار ژنتیکی خود بشناسید. توانایی ژنتیکی بدن شما برای جذب مواد مغذی مختلف متفاوت است، بدن شما به چه موادی بیشتر نیاز دارد؟

 

سوالات شما