ژن­‌ها چگونه بر آلرژی به هلو تاثیر می­‌گذارند؟

  • منبع: xcode.life
  • شنبه 29 مهر 1402
  • 8 دقیقه مطالعه

مقدمه­‌ای بر آلرژی به هلو

 

هلو میوه­‌ای هسته‌­دار است که در انواع مختلف با گوشت سفید، زرد یا قرمز موجود است. هلو، بسیار مغذی و سرشار از آنتی­اکسیدان­‌هایی مانند ویتامین C بوده و گنجاندن آن در رژیم غذایی افرادی که به آن حساسیت ندارند ضروری است.

 

آلرژی به هلو شایع است و ممکن است در افراد به عنوان یک آلرژی واقعی به میوه یا آلرژی به گرده غان ایجاد شود. بسیاری از کسانی که به گرده غان حساسیت دارند ممکن است به دلیل شباهت پروتئین موجود در هر دو، با خوردن هلو نیز دچار علائم آلرژیک شوند. آلرژی واقعی به هلو از پروتئین Pru p 3 ناشی می‌­شود که با گرده درخت توس واکنش متقابل نشان می­‌دهد. واکنش متقابل زمانی ایجاد می­‌شود که سیستم ایمنی فرد، دو یا چند غذای غیرمرتبط را به عنوان مواد بیولوژیکی یا ساختاری­‌های مشابه شناسایی کرده و نسبت به آن­‌ها حساسیت ایجاد می­‌کند.

 

اگر مستعد واکنش آلرژیک به هلو یا سایر میوه­‌ها و سبزیجات مرتبط هستید، ممکن است به سندرم آلرژی دهانی (OAS) یا علائم آلرژی غذایی گرده (PFAS)  مبتلا باشید.

این وضعیت در حدود 25 درصد از کودکان مبتلا به رینیت آلرژیک متداول است.

 

اگر به هلو حساسیت دارم، آیا ممکن است به سایر میوه­‌های هسته‌­دار هم حساسیت داشته باشم؟

 

میوه‌­های هسته­‌دار در مرکز خود یک دانه یا گودال سخت دارند که توسط قسمت آبدار یا گوشتی میوه احاطه شده است. به این میوه­‌ها دروپه نیز گفته می‌­شود و عبارتند از:

  • زردآلو
  • آلو
  • گیلاس
  • شلیل
  • هلو

 

واکنش آلرژیک به این نوع میوه‌­ها زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن، پروتئین‌ها یا سایر اجزای آن‌­ها را به عنوان مواد مضر شناسایی کرده و به آن حمله می­‌کند. در طی این پاسخ ایمنی، هیستامینی که آزاد می­‌شود، مسئول علائم آلرژی است. اگر به هلو آلرژی دارید، این احتمال وجود دارد که به تمام اعضای خانواده گل سرخ یا میوه‌­های هسته‌­دار حساسیت داشته باشید.

 

آیا مصرف هلو پخته­ شده بی­‌خطر است؟

 

هلو حاوی پروتئین­‌های مختلفی است که هر کدام می‌­توانند باعث ایجاد واکنش­‌های آلرژیک با درجات مختلف شوند. برخی از افراد به هلو خام آلرژی دارند اما می‌­توانند این میوه را در دمای بالا بخورند زیرا حرارت باعث تجزیه پروتئین­‌های آلرژیک آن می­‌شود. اگر به پروتئین­‌های موجود در پوست هلو حساسیت دارید، پوست کندن به شما این امکان را می­‌دهد که بدون تجربه واکنش‌­های آلرژیک از خوردن آن لذت ببرید.

 

دانستن این‌که چه بخشی از هلو باعث حساسیت شما می­‌شود می­‌تواند در جلوگیری از واکنش آلرژیک کمک کند. انجام آزمایش IgE به شما کمک می­‌کند تا در مورد آلرژی به هلو خود بیشتر بدانید.

 

 

علائم آلرژی به هلو

 

علائم آلرژی به هلو مشابه آلرژی به سایر غذاها است و ممکن است این افراد موارد زیر را تجربه کنند:

  • احساس سوزن سوزن شدن در دهان به محض خوردن میوه
  • خارش در گلو، زبان، لب­‌ها، صورت و حتی سایر قسمت­‌های بدن
  • کهیر
  • خس خس سینه
  • تهوع و استفراغ
  • گرفتگی بینی
  • سرگیجه
  • سبکی سر
  • مشکل تنفس

 

اگر واکنش آلرژیک شدیدی به هلو داشته باشید، ممکن است دچار شوک آنافیلاکسی شوید که با کاهش سریع فشار خون، انقباض راه‌­های هوایی که تنفس را دشوار می­‌کند و از دست دادن هوشیاری مشخص می­‌شود.

شوک آنافیلاکسی نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.

 

ژنتیک آلرژی به هلو: خانواده HLA

 

دلیل این‌که چرا ما به برخی غذاها آلرژی پیدا می­‌کنیم ناشناخته است. با این حال، گفته می­‌شود که ژنتیک در ایجاد آلرژی به هلو نقش دارد.

سیستم ژن‌های آنتی‌ژن لکوسیت انسانی (HLA) بر روی کروموزوم 6 قرار دارند و برای تولید پروتئین‌هایی که سیستم ایمنی را تنظیم می‌کنند، دستورالعمل‌هایی را ارائه می‌دهند. سه دسته از ژن­‌های HLA به نام های HLA-DR، HLA-DQ و HLA-DP وجود دارد.

 

 

مدیریت آلرژی به هلو

 

اگر آلرژی به هلو در شما تشخیص داده شده باشد، پزشک برنامه‌ای برای کمک به مدیریت بهتر علائم و جلوگیری از تشدید آن تنظیم می‌کند.

این برنامه شامل انجام کارهای زیر می­‌باشد:

 

  • اجتناب از عامل حساسیت‌­زا
  • همیشه برچسب محصولات را بخوانید تا از هر نوع آلرژن هلو اجتناب کنید.
  • اگر شما یا شخص دیگری در آشپزی خود از هلو استفاده می­‌کنید، برای جلوگیری از آلودگی به مواد آلرژی‌­زای میوه، از دو ظرف جداگانه استفاده کنید.
  • قبل از صرف غذا در رستوران، حساسیت خود را به سرآشپز یا کارکنان رستوران ذکر کنید.
  • یک کپی از تمام موادی که به آن­ها حساسیت دارید را همواره به همراه داشته باشید.
  • همیشه داروهای اورژانسی به همراه داشته باشید که در صورت مصرف تصادفی هلو بتوانید از آن استفاده کنید.
  • گزینه‌­های تسکین علائم را در نظر بگیرید

 

اگر به هلو حساسیت دارید، ممکن است پزشک یکی از گزینه‌های زیر را برای تسکین علائم توصیه کند:

 

  • آنتی‌­هیستامین‌­ها به عنوان مکمل، به تسکین علائم آلرژیک خفیف مانند خارش یا بثورات کمک می‌­کنند. با این حال، این داروها از پیشرفت واکنش آلرژیک جلوگیری نمی­‌کنند.
  • برونکودیلاتورهای حاوی آلبوترول می­‌توانند به عنوان یک درمان مکمل برای تسکین علائم تنفسی در افراد با سابقه آسم استفاده شوند.
  • در صورت واکنش آلرژیک حاد و شدید به هلو، تزریق خودکار اپی­نفرین بسیار مفید است. اعضای خانواده شما باید بدانند که چگونه این دارو را در مواقع اضطراری استفاده کنند.

 

آیا برای آلرژی هلو، درمانی وجود دارد؟

 

مانند اکثر آلرژی­‌های دیگر، هیچ درمانی برای آلرژی‌­های غذایی وجود ندارد. درمان آلرژی به هلو، به علائم و نشانه­‌های ارائه شده بستگی دارد.

بهترین راه برای جلوگیری از آلرژی به هلو این است که از مصرف هلو به هر شکل یا غذاهایی که ممکن است حاوی هلو یا سایر میوه­‌های هسته­‌دار باشد خودداری کنید.

 

خلاصه

 

  1. آلرژی به هلو شایع‌تر از آن چیزی است که ما فکر می‌کنیم و به دلیل پروتئین موجود در این میوه رخ می‌دهد.
  2. افرادی که به هلو حساسیت دارند ممکن است به سایر میوه­‌های هسته‌­دار نیز حساسیت داشته باشند.
  3. ممکن است برخی از افراد به هلو خام حساسیت داشته باشند اما وقتی این میوه، پخته یا پوست­‌کنده می‌­شود، هیچ علامت یا واکنشی نشان نمی­‌دهند.
  4. علائم آلرژی به هلو مشابه هر نوع حساسیت غذایی دیگری است؛ خارش، بثورات پوستی، سرگیجه، گرفتگی بینی؛ خس خس سینه و غیره از جمله این علائم می‌­باشند.
  5. ژن­‌های خانواده HLA که در پاسخ ایمنی نقش دارند در ایجاد آلرژی به هلو دخیل هستند.
  6. آنتی­‌هیستامین­‌ها، برونکودیلاتورها و تزریق­‌کننده‌­های اپی­نفرین معمولا برای تسکین علائم در افراد مبتلا به آلرژی به هلو استفاده می­‌شوند.
  7. بهترین راه برای جلوگیری از آلرژی به هلو، پرهیز از مصرف این میوه یا خانواده آن است.

 

پست های مرتبط