ژن‌ها چه تاثیری بر آلرژی به تخم مرغ دارند؟

  • منبع: xcode.life
  • دوشنبه 17 دی 1403
  • 10 دقیقه مطالعه

آلرژی به تخم مرغ چیست؟

 

آلرژی به تخم مرغ واکنش سیستم ایمنی بدن در برابر تخم مرغ است. پروتئین‌های موجود در سفیده‌ی تخم مرغ بیشتر از پروتئین‌های موجود در زرده، باعث ایجاد حساسیت می‌شوند. برخی از افراد ممکن است به هر دوی آن‌ها حساسیت داشته باشند. واکنش بیش از حد سیستم ایمنی منجر به یک واکنش آلرژیک می‌شود. سیستم ایمنی، پروتئین موجود در سفیده یا زرده‌ی تخم مرغ را به عنوان یک عامل خارجی تشخیص داده و برای مبارزه با آن، هیستامین و سایر مواد شیمیایی را تولید می‌کند که منجر به بروز علائم آلرژی می‌شود.

 

حساسیت به تخم مرغ در کودکان بسیار شایع است. اکثر کودکان معمولا قبل از نوجوانی این حساسیت را از دست می‌دهند. در ایالات متحده، حدود 2 درصد از کل جمعیت کودکان به تخم مرغ حساسیت دارند. آلرژی به تخم مرغ معمولا در دوران شیرخوارگی رخ می‌دهد و بین 6 تا 15 ماهگی شدید می‌شود. مواردی از حساسیت به تخم مرغ در بزرگسالان نیز گزارش شده است.

 

علائم و نشانه‌های این آلرژی معمولا بسیار خفیف هستند و به راحتی قابل کنترل می‌باشند. در موارد نادری که واکنش آلرژیک شدیدی مانند آنافیلاکسی وجود دارد، آلرژی ممکن است تهدیدکننده‌ی زندگی باشد. این واکنش تنفس را مختل کرده و در صورت عدم اقدام فوری می‌تواند بدن را دچار شوک کند. اگر به تخم مرغ آلرژی دارید، ممکن است در معرض خطر ابتلا به سایر آلرژی‌های غذایی مانند حساسیت به شیر یا بادام زمینی، حساسیت به شوره‌ی حیوانات خانگی، گرده یا کنه‌های گرد و غبار، درماتیت آتوپیک و آسم هم باشید.

 

علائم آلرژی به تخم مرغ

 

علائم این آلرژی از فردی به فرد دیگر متفاوت است و معمولا بلافاصله پس از مصرف یا پس از چند ساعت بروز می‌کند. علائم آن با علائمی که در سایر واکنش‌های آلرژیک دیده می‌شوند مشترک است:

 

  • التهاب پوست، تورم، کهیر

 

  • قرمزی صورت

 

  • گرفتگی بینی

 

  • درد معده، استفراغ، اسهال

 

  • علائم و نشانه‌های خس‌خس سینه مانند آسم، سرفه، تنگی نفس

 

  • پوست رنگ پریده یا آبی

 

  • عطسه کردن

 

  • سرگیجه

 

  • آنافیلاکسی در موارد شدید

 

  • تورم لب یا پلک، خارش گوش، بینی یا گلو (معمولا در بزرگسالان)

 

آلرژی به تخم مرغ

 

ژنتیک آلرژی به تخم مرغ

 

در افراد مبتلا به آلرژی به تخم مرغ، تغییراتی در ژن‌های خاص مشاهده شده است. مطالعه‌ی این تغییرات می‌تواند به پیش‌بینی اینکه آیا یک فرد در مقایسه با سایر افراد در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به آلرژی است یا خیر، کمک کند.

 

ژن ABCB11

 

ژن ABCB11 پروتئینی را در کبد کد می‌کند که نمک‌های صفراوی موجود در صفرای آزاد شده توسط کبد را انتقال می‌دهد. حضور این پروتئین نشانه‌ی عملکرد سالم کبد است. مشخص شده است که تنوع در این ژن با آلرژی به تخم مرغ مرتبط است. یک ناحیه‌ی خاص در ژن ABCB11 وجود دارد که آلل کمتر شایع‌تر این ژن در این ناحیه، یعنی آلل A، خطر ابتلا به آلرژی به تخم مرغ را افزایش می‌دهد.

 

ژن ERCC4

 

ژن ERCC4 پروتئین ERCC4 را کد می‌کند که یک اندونوکلئاز ترمیم‌کننده‌ی DNA می‌باشد. ثابت شده است که این پروتئین همراه با سایر پروتئین‌ها در ترمیم و نوترکیبی DNA شرکت می‌کند. مشخص شده است که تنوع در این ژن با آلرژی به تخم مرغ مرتبط است. یک ناحیه‌ی خاص در ژن ERCC4 وجود دارد که آلل کمتر شایع آن، یعنی آلل C، با افزایش خطر ابتلا به آلرژی به تخم مرغ در افراد مرتبط است.

 

اگر یکی از والدین یا هر دو به هر گونه آلرژی غذایی یا سایر بیماری‌های آلرژیک مانند آسم، کهیر یا اگزما مبتلا باشند، خطر ابتلا به آلرژی به تخم مرغ در فرزندشان افزایش می‌یابد.

 

عوامل غیرژنتیکی موثر بر آلرژی تخم مرغ

 

سن: کودکان بیشتر مستعد ابتلا به آلرژی به تخم مرغ هستند. احتمال بروز واکنش‌های آلرژیک در افراد مسن کمتر است.

 

درماتیت آتوپیک: کودکانی که این مشکل پوستی را دارند بیشتر در معرض ابتلا به آلرژی غذایی هستند.

 

آلرژی به تخم مرغ

 

تشخیص حساسیت به تخم مرغ

 

تست خراش پوستی: در این آزمایش مقدار کمی مایع حاوی پروتئین تخم مرغ، با سوراخ کردن به داخل پوست پشت یا ساعد وارد می‌شود. پس از 15 تا 20 دقیقه، اگر علائم آلرژی مانند قرمزی مشاهده شود، گفته می‌شود که فرد به تخم مرغ حساسیت دارد. با استفاده از این آزمایش می‌توانید تعیین کنید که به کدام پروتئین تخم مرغ حساسیت دارید.

 

آزمایش خون: نمونه‌های خون برای وجود آنتی‌بادی‌های آلرژیک علیه پروتئین‌های تخم مرغ آزمایش می‌شوند.

 

چالش خوراکی: مقادیر کمی تخم مرغ، تحت نظارت یک متخصص آلرژی یا افراد آموزش دیده، توسط فرد مصرف می‌شود تا بروز یا عدم بروز واکنش مورد بررسی قرار گیرد.

 

رژیم غذایی حذف تخم مرغ: اگر علائم با حذف تخم مرغ از رژیم غذایی روزانه از بین رفت، ممکن است به تخم مرغ حساسیت داشته باشید.

 

مدیریت آلرژی به تخم مرغ

 

بهترین راه برای کنترل هرگونه آلرژی، اجتناب از آلرژن ایجادکننده‌ی آن است. این کار می‌تواند از بروز واکنش‌های آلرژیک شدید جلوگیری کند.

 

محصولات غذایی: برچسب روی محصولات غذایی را به دقت بخوانید. بیشتر غذاهایی که شامل کلمات امولسیفایر، بایندر، منعقدکننده یا هر ماده‌ی دیگری است که با کلمه تخم مرغ شروع می‌شود، حاوی تخم مرغ بوده و باید از مصرف آن‌ها اجتناب شود. مواد غذایی مختلف مانند سس مایونز، محصولات پخته شده، یخ زده و سوسیس و کالباس حاوی تخم مرغ هستند. حتما مواد تشکیل‌دهنده‌ی آن‌ها را با دقت بخوانید و بررسی کنید که آیا هر شکلی از تخم مرغ در آن وجود دارد یا خیر تا بتوانید از بروز واکنش آلرژیک جلوگیری کنید. فهرستی از تمام محصولات حاوی تخم مرغ یا پروتئین‌های مرتبط تهیه کنید و از مصرف آن‌ها اجتناب کنید.

 

جایگزین‌های تخم مرغ: چندین جایگزین تخم مرغ در بازار موجود است. این‌ها عبارتند از: سس سیب، ماست، سرکه، جوش شیرین، موز له شده و دانه‌های کتان یا چیا. در هنگام پخت به جای تخم مرغ می‌توان از این مواد استفاده کرد. منابع پروتئینی مختلفی وجود دارد که می‌توانید به جای تخم مرغ در رژیم غذایی خود بگنجانید.

 

دستبند یا گردنبند آلرژی: کودکان باید از یک دستبند یا گردنبند آلرژی استفاده کنند که افراد را از وجود آلرژی آگاه کند، به خصوص اگر ممکن است کودک به تخم مرغ واکنشی جدی نشان دهد.

 

واکسن‌های حاوی پروتئین تخم مرغ: چند واکسن حاوی پروتئین تخم مرغ وجود دارد. به عنوان مثال می‌توان به واکسن آنفولانزا، واکسن تب زرد و واکسن MMR اشاره کرد. قبل از اینکه واکسن یا دارویی برای شما تجویز شود، پزشک را در مورد حساسیت خود مطلع کنید.

 

واکنش‌های آلرژیک شدید: معمولا برای درمان آنافیلاکسی که یک واکنش آلرژیک شدید است از اپی‌نفرین در یک تزریق‌کننده‌ی خودکار استفاده می‌شود. فردی که مستعد واکنش‌های آلرژیک شدید است باید این دارو را با خود حمل کند تا زمانی که علائم شروع شد، استفاده شود.

 

آلرژی به تخم مر غ

 

خلاصه

 

  • آلرژی به تخم مرغ واکنش سیستم ایمنی بدن در برابر پروتئین موجود در تخم مرغ است. این پروتئین‌ها توسط بدن به عنوان یک ماده‌ی خارجی تلقی می‌شوند و توسط سیستم ایمنی مورد حمله قرار می‌گیرند. آلرژی به تخم مرغ در کودکان بیشتر از بزرگسالان است. بیشتر کودکان با افزایش سن، علائم خود را از دست می‌دهند و تنها در موارد خاص به آلرژی مبتلا می‌مانند.

 

  • علائم آلرژی به تخم مرغ با سایر آلرژی‌ها مشترک است. این علائم شامل قرمزی، التهاب، درد معده و تنگی نفس هستند.

 

  • مشخص شده است که تغییرات در ژن‌های خاص خطر آلرژی به تخم مرغ را افزایش می‌دهد. آلل A ناحیه‌ی خاص در ژن ABCB11، و آلل C ناحیه‌ی خاص در ژن ERCC4، خطر ابتلا به آلرژی به تخم مرغ را افزایش می‌دهند.

 

  • چند آزمایش وجود دارد که می‌توان برای فهمیدن اینکه آیا پروتئین تخم مرغ محرک واکنش‌های آلرژیک شما هستند یا خیر انجام شوند.

 

  • بهترین راه برای پیشگیری از بروز علائم، پرهیز از مصرف تخم مرغ است. مطمئن شوید که مواد موجود در غذایی که می‌خورید را می‌شناسید. چندین جایگزین تخم مرغ برای استفاده در پخت و پز در دسترس است.
سوالات شما