5 ویژگی شخصیتی موثر در موفقیت شغلی

  • منبع: circle Dna
  • دوشنبه 28 آذر 1401
  • 12 دقیقه مطالعه

با توجه به رقابت موجود در بازار کار، داشتن برخی ویژگی‌های شخصیتی و تقویت آن‌ها شما را از سایرین متمایز کرده و با اطمینان بیشتری در مسیر موفقیت قرار می‌دهد. ویژگی‌هایی مانند توافق‌پذیری، همکاری، وظیفه‌شناسی، خوش‌بینی و موارد دیگر از این دست ویژگی‌ها هستند و به شما کمک کنند تا یک شغل عالی را به دست آورید و حفظ کنید.

 

در ادامه، به توضیح پنج ویژگی شخصیتی که می‌توانند باعث ترفیع شما شوند خواهیم پرداخت. خوشبختانه، اکثر این ویژگی‌ها را می‌توان در طول زمان تقویت کرد، بنابراین پرورش و کسب آن‌ها برای اکثر افراد امکان‌پذیر است.

 

  1. توافق‌پذیری

 

توافق‌پذیری در واقع یکی از پنج ویژگی شخصیتی است که تحت عنوان مدل پنج عاملی (Big five model) بررسی می‌شوند. میزان بالای توافق‌پذیری معمولا به ژنتیک و همچنین نوع تربیت افراد بستگی دارد. ویژگی‌های این مدل در آزمایش ژنتیک شخصیت‌شناسی حنیفا مورد بررسی قرار می‌گیرند.

 

این ویژگی شخصیتی به کارفرما و همکارانتان نشان می‌دهد که کار کردن با شما سخت نیست، به راحتی با دیگران کنار می‌آیید، به دیگران توجه می‌کنید و مهربان و راحت هستید. معمولا دوستان و همکاران تمایل دارند در کارهای گروهی با چنین افرادی همراه شوند، زیرا کار کردن با آن‌ها بسیار آسان و مفید است.

 

موافق بودن یک ویژگی شخصیتی است که باعث می‌شود دیگران شما را دوست داشته باشند. و بیایید با هم رو راست باشیم: برای اینکه بتوانید ترفیع بگیرید، باید یک فرد محبوب باشید. همچنین برای به دست آوردن شغل در وهله اول، باید مورد تایید کارفرما باشید.

 

با انجام آزمایش ژنتیک شخصیت‌شناسی حنیفا و مطالعه ویژگی‌های شخصیتی ژنتیکی خود، در می‌یابید که آیا از نظر ژنتیکی احتمال دارد که فردی " توافق‌پذیر" باشید یا خیر.

 

توافق‌پذیری

 

  1. خوش‌بینی

 

برخی افراد به طور ذاتی خوش‌بین‌تر از دیگران هستند و چشم‌انداز مثبت‌تری دارند. جالب است بدانید افرادی که در محل کار منفی هستند به ندرت ترفیع می‌گیرند.

 

شما باید به کارفرمای خود نشان دهید که همیشه نگرش مثبتی دارید، حتی زمانی که کار سخت است یا مشکل بزرگی در محل کار به وجود می‌آید.

 

شما نمی‌توانید در محل کار زیاد شکایت کنید یا منفی باشید.

 

کارفرمایان ترجیح می‌دهند با افرادی کار کنند که نه تنها احساسات مثبتی در مورد شرکت و آینده آن دارند، بلکه انرژی مثبت و خوش‌بینی را نیز همراه خود به محل کار می‌آورند.

 

  1. گشودگی

 

گشودگی یا باز بودن ذهن با کنجکاوی فکری، خلاقیت و عشق به یادگیری تازه‌ها مرتبط است. برخی افراد به طور طبیعی نسبت به دیگران کنجکاوتر هستند و بیشتر پذیرای ایده‌های جدید می‌باشند. گشودگی یکی دیگر از پنج ویژگی شخصیتی متعلق به مدل پنج عاملی است که توسط DNA شما تعیین می‌شود.

 

زمان ترفیع دادن در محل کار، بدون شک گشودگی نسبت به یادگیری مهارت‌های جدید یکی از ویژگی‌های شخصیتی بارزی است که شما را از سایرین متمایز می‌کند. برای به دست آوردن ترفیع باید مهارت‌های جدیدی را یاد بگیرید، بنابراین نشان دادن این ویژگی شخصیتی مهم است.

 

گشودگی همچنین به شما کمک می‌کند تا آمادگی بیشتری برای تغییرات داشته و توانایی پذیرش مسئولیت‌های مختلف را در سازمان داشته باشید.

 

صرف نظر از سطح تجربه شما، ورود به موقعیت‌های جدید در محل کار، نیازمند یک منحنی یادگیری است. تمایل خود را برای یادگیری به طور منظم نشان دهید. وقتی کارفرمایتان تکنیک‌ها، نرم‌افزارها یا مسئولیت‌های جدید را به شما معرفی می‌کند، آن را با اشتیاق انجام دهید. اگر سریع یاد می‌گیرید، حتی می‌توانید به سایر کارمندان همان چیزی را که یاد گرفته‌اید را آموزش دهید تا مهارت‌های رهبری خود را به نمایش بگذارید.

 

  1. سازگاری

 

کارفرمایان به دنبال افرادی هستند که بتوانند مهارت‌های خود را مطابق با نیازهای هر موقعیت خاص شکل دهند.

 

سازگار بودن ویژگی‌ای است که رسیدن به آن کار دشواری است، بنابراین کارفرمایان به شدت به دنبال یافتن این افراد هستند.

 

اگر کارفرمای شما از شما می خواهد که با بخش دیگری کار کنید یا کاری را انجام دهید که کمی خارج از محدوده کاری معمول شماست، این چالش را بپذیرید! به یاد داشته باشید، هر کار روزانه می‌تواند به عنوان بیانیه ای از توانایی‌های شما در نظر گرفته شود. اگر بیش از آنچه خواسته شده انجام می‌دهید، امید است که کارفرمای شما این موضوع را درک کرده و حقوقتان را افزایش دهد.

 

  1. وظیفه‌شناسی

 

وظیفه‌شناسی یکی از مهمترین ویژگی‌های شخصیتی است که بر عملکرد کاری شما تاثیر می‌گذارد، چراکه بسیار مورد توجه کارفرمایان است.

 

وظیفه شناسی مفاهیمی همچون تمایل به پیروی از قوانین، منضبط بودن، منظم بودن، سخت‌کوش بودن، دقیق بودن، وقت‌شناس بودن و کوشا بودن را در بر می‌گیرد.

 

چه چیز دیگری می تواند به ترفیع کمک کند؟

 

علاوه بر موارد گفته شده در بالا، چه ویژگی‌ها و عملکردهایی باعث می‌شود که در کار خود موفق بوده و ترقی و پیشرفت داشته باشید؟ در ادامه نکاتی در این‌باره را مطرح خواهیم کرد.

 

فراتر از حد وظایف خود کار کنید

 

ترفیع در محل کار به معنی حرکت رو به بالا و پیشرفت است. پس برای رسیدن به آن باید بیش از چهارچوب مشخص شده وقت و انرژی بگذارید. برای مثال می‌توانید فعالیت‌هایی از قبیل موارد زیر را انجام دهید:

 

  • وقت گذاشتن برای آموزش سایر اعضای تیم
  • شروع کار زودتر از ساعت مقرر
  • تحویل و اتمام پروژه‌ها قبل از مهلت مقرر
  • آماده بودن برای انجام کارهای بیشتر

 

همچنین ویژگی‌های موقعیت کاری مورد نظر خود را بشناسید. اگر دوست دارید به یک موقعیت مدیریتی ترفیع پیدا کنید، راه‌هایی را برای نشان دادن مهارت‌های سازمانی و دیپلماسی خود پیدا کنید. شما همچنین می توانید از راهنمایی کسانی که در مقامی بالاتر از شما هستند استفاده کنید. همیشه سعی کنید ابتکار عمل داشته باشید و کارهایی فراتر از مسئولیت‌های موقعیت فعلی خود را انجام دهید.

 

از خود مراقبت کنید. به اندازه کافی بخوابید و بهداشت خواب را رعایت کنید، رژیم غذایی متعادل را در اولویت قرار دهید و به طور منظم ورزش کنید تا زمانی که سرکار هستید در وضعیت مطلوبی قرار داشته باشید. اگر از جایی که در آن قرار گرفته‌اید فراتر بروید، کارفرمایان به آن توجه می‌کنند.

 

مهارت‌های بین فردی به اندازه مهارت‌های فنی مهم هستند

 

داشتن درجه بالایی از هوش هیجانی شما را به یک منبع انرژی تبدیل می‌کند و محل کار نیز از این قاعده مستثنی نیست. هوش هیجانی بالا یکی از بهترین ویژگی‌های شخصیتی است که می‌توانید داشته باشید، افراد دارای این ویژگی بسیار توافق‌پذیر و گشوده هستند و دیگران تمایل زیادی به همکاری با آن‌ها دارند.

 

البته این ویژگی در کنار توانایی فنی است که موثر واقع می‌شود. تعامل با دیگران شما را به یک مذاکره‌کننده، و در نهایت یک عضو ارزشمند تیم تبدیل می‌کند، بنابراین کارفرما حاضر می‌شود برای نگه داشتن طولانی مدت شما هزینه کند.

 

سعی کنید در محل کار با افراد مختلف ارتباط برقرار کنید. از یک داشتان ساده شروع کنید و روابط خود را شکل دهید بدین ترتیب به بخشی از فرهنگ فضای کاری خود تبدیل خواهید شد.

 

اعتماد به نفس

 

بدون شک برخورداری از برخی ویژگی‌های شخصیتی به پیشرفت شما کمک خواهد کرد، اما به یاد داشته باشید که برای مطرح کردن درخواست ترفیع باید به اندازه کافی اعتماد به نفس داشته باشید. بسیاری از کارمندان به دلیل کمبود اعتماد به نفس خود را از یک ترفیع بالقوه محروم می‌کنند. پس، اقدام برای ترفیع در زمان مناسب حیاتی است.

 

اگر در فکر ترفیع هستید این سوالات را از خود بپرسید: آیا موقعیت جدیدی است؟ حقوق بالاتر دارد؟ انتقال به بخش دیگری است؟ آگاهی از این جزئیات، روند درخواست و فرآیند مکالمه با کارفرما را بسیار آسان‌تر می‌کند. بعد از اینکه موقعیت شغلی مورد نظرتان را تجزیه و تحلیل کردید، مطمئن شوید برخی از وظایفی که در گذشته انجام داده‌اید نشان‌دهنده توانایی شما برای ایفای نقش جدید است. آیا واقعا برای ترفیع مورد نظرتان واجد شرایط هستید؟ این را با اعمال خود به کارفرمایتان ثابت کنید.

 

هنگامی که از موارد بالا مطمئن شدید، زمان مناسبی را برای گفتگو با کارفرمایتان هماهنگ کنید. در طول جلسه، در مورد چیزی که به دنبال آن هستید و اینکه چرا واجد شرایط ترفیع هستید، واضح و صریح صحبت کنید. انتظار نداشته باشید که در همان روز پاسخی دریافت کنید، معمولا مدتی زمان لازم است تا درخواست شما مورد بررسی قرار بگیرد.

 

اگر مکالمه اولیه شما منجر به ترفیع نشد، نگران نباشید! از این جلسه به عنوان یک فرصت یادگیری استفاده کنید و از کارفرما بپرسید که برای به دست آوردن موقیت شغلی مورد نظر باید چه کارهای متفاوتی انجام دهید. به این ترتیب، جلسه شما یک نتیجه برد-برد دارد: شما یا ترفیع می‌گیرید یا دقیقا متوجه می‌شوید که برای ترفیع گرفتن چه کارهایی باید انجام دهید.

 

فراموش نکنید که هر روز کاری می‌تواند یک مصاحبه برای آینده باشد. بنابراین بهترین خود را به محل کار به تمایش بگذارید و وقتی با مجموعه جدیدی از وظایف روبرو می‌شوید، مشتاقانه و حرفه‌ای پاسخ دهید. ابتکار عمل به خرج دهید و از درخواست کمک نترسید، اما اگر چیزی وجود دارد که می‌توانید با تحقیق در مورد خودتان به آن پی ببرید، فعال باشید و این کار را انجام دهید.

 

 

 

 

 

 

 

سوالات شما